Foto-Aija Geida

Karaliskās bumbas
 0

Iekšējai kārtai: 600 ml piena, 400 ml saldā krējuma, 60 g brūnā cukura, 1 – 2 tējkarotes sviesta, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Reklāma
Reklāma

Ārējai kārtai:

• 300 g svaigā siera,

• 50 g pūdercukura,

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

• 50 – 70 g viegli apgrauzdētu un samaltu mandeļu.

Kā gatavot?

Vispirms pagatavo iekšējo kārtu, pienu sajaucot ar saldo krējumu un vārot uz mazas uguns, līdz iegūst biezu masu. Tad pievieno sviestu un cukuru un vāra, līdz masa atlec no pannas malām. Beigās pieliek vaniļas cukuru. Ja nu tomēr masa neiznāk viendabīga un sviests it kā atdalās (reizēm tā gadās piena kvalitātes dēļ), beigās var pievienot nedaudz piena pulvera.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ārējās kārtas pagatavošanai svaigo sieru bez piedevām mīca ar rokām, līdz iegūst viendabīgu masu, pieliek pūdercukuru un vaniļas cukuru. Mandeles apgrauzdē un sakapā rupjos gabaliņos.

Pēc tam veido karaliskās bumbas, no piena savārītās masas pagatavojot mazas bumbiņas, apkārt liekot balto siera masu un apviļājot apgrauzdētajās mandelēs. Tiešām izcila, karaliska garša! Vidus ir salds un aromātisks, apkārt viegls svaigais siers un apgrauzdētās mandeles.