Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
29. jūlijs, 2014
Drukāt

Karaliskās bumbas


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Iekšējai kārtai: 600 ml piena, 400 ml saldā krējuma, 60 g brūnā cukura, 1 – 2 tējkarotes sviesta, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

 

Ārējai kārtai:

• 300 g svaigā siera,

• 50 g pūdercukura,

• 50 – 70 g viegli apgrauzdētu un samaltu mandeļu.

 

Kā gatavot?

Vispirms pagatavo iekšējo kārtu, pienu sajaucot ar saldo krējumu un vārot uz mazas uguns, līdz iegūst biezu masu. Tad pievieno sviestu un cukuru un vāra, līdz masa atlec no pannas malām. Beigās pieliek vaniļas cukuru. Ja nu tomēr masa neiznāk viendabīga un sviests it kā atdalās (reizēm tā gadās piena kvalitātes dēļ), beigās var pievienot nedaudz piena pulvera.

Ārējās kārtas pagatavošanai svaigo sieru bez piedevām mīca ar rokām, līdz iegūst viendabīgu masu, pieliek pūdercukuru un vaniļas cukuru. Mandeles apgrauzdē un sakapā rupjos gabaliņos.

Pēc tam veido karaliskās bumbas, no piena savārītās masas pagatavojot mazas bumbiņas, apkārt liekot balto siera masu un apviļājot apgrauzdētajās mandelēs. Tiešām izcila, karaliska garša! Vidus ir salds un aromātisks, apkārt viegls svaigais siers un apgrauzdētās mandeles.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+