Daiņa Bušmaņa foto

Karpas terīne ar pelēko zirņu un ķimeņu biezeni, kazas siera uzputeni
 un bietēm
 0

(4 personām)

KĀ GATAVOT?

Karpu izfilē, pārkaisa ar sāli, pipariem, sakapātām dillēm, iesmērē ar sinepēm un mārrutkiem. Katru fileju satin kā ruleti, ietin pārtikas plēvē un vāra 30 min. Pēc tam liek zem sloga, atstāj uz nakti ledusskapī. Izmērcētus pelēkos zirņus vāra sālsūdenī, līdz gatavi. Nokāš, pievieno ķimenes, sviestu, saldo krējumu (100 g), sablenderē. Kazas sieru saputo ar atlikušo saldo krējumu, pievienojot rīvētu citrona miziņu. Katliņā izkausē cukuru, lej klāt ābolu sulu (dabīgo, vēlams skābāku), vāra, līdz veidojas karamele. Ieliek sagrieztu bieti, karamelizē. Kārto uz šķīvjiem un ceļ galdā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Rīgas restorāna “Vino Metr” pavārs RŪDOLFS KALNIŅŠ

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.