Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
6. aprīlis, 2014
Drukāt

Karstā šokolāde. Pamats viens, variāciju – daudz

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Kārtīga karstā šokolāde ir dzēriens, kuram jābūt katras saimnieces pirmās palīdzības arsenālā.Vienkāršo pamatrecepti ir viegli variēt, pievienojot visdažādākās sastāvdaļas, sākot ar šķipsniņu kardamona un beidzot ar šobrīd Eiropā modīgo lavandu. Droši ļaujies eksperimentiem – vienīgais, ko vari zaudēt, ir slaidā līnija!

Karstā šokolāde divām personām

Nepieciešams

450 pilnpiena

70 g šokolādes ar 70% kakao sastāva, sasmalcinātas vai samaltas

30 g labas kvalitātes piena šokolādes, sasmalcinātas vai samaltas

75 ml saldā krējuma

¼ tējkarote kanēļa

Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

1. Sasilda aptuveni 150 piena katliņā vidējā karstumā un iemaisa šokolādi. Turpina maisīt, līdz šokolāde izšķīdusi pienā, pēc tam pielej atlikušo pienu un saldo krējumu.

2. Turpina karsēt, kamēr maisījums ir karsts, bet ne verdošs, tad pievieno kanēli un šķipsniņu sāls.
Pagaršo, vajadzības gadījumā pievieno vēl kādu sastāvdaļu un pasniedz. Kā punktiņu uz „i” tieši pirms apsniegšanas enerģiski samaisa.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+