Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
20. jūnijs, 2014
Drukāt

Karstie rabarberi sviesta mīklā

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams

Kārtainā sviesta mīkla – 400 g
Rabarberi – 3 līdz 4 gab.
Brūnais cukurs – 3 līdz 4 ēdamk.
Malts kanēlis – 2 ēdamk.
Ola – 1 gab.

Pagatavošana

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3daļās.
Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru.
Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes.
Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Aikāgaršo ieteikums!
Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+