Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
12. janvāris, 2015
Drukāt

Karstie sēņu salāti ar krāsnī ceptiem tomātiem, puraviem, pastinakiem un cieto sieru (1)

Foto - Andris Kozlovskis, FujifilmFoto - Andris Kozlovskis, Fujifilm
Sastāvdaļas:

*400 g sēņu (austersēnes vai atmatenes var miksēt ar pašu marinētām vai saldētām baravikām)
* 1 puravs
* 2 pastinaki
* 4 vidēji lieli tomāti
* 100–150 g cietā siera (parmezāns, Monterigo, Minhauzens vai cits)
* sarkanvīna etiķis, sāls, valriekstu vai trifeļu eļļa
* kaltēts sierāboliņš
* 3 daiviņas ķiploka
* eļļa cepšanai

Tomātus sagriež nelielās daiviņās, kārto uz cepešpannas, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa kaltētu sierāboliņu, sasmalcinātu ķiploku un sāli. Liek uz 40 minūtēm cepties cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā. Pastinakus sagriež šķēlēs un, 15 minūtes pirms tomāti nāk gatavi, pievieno tiem
cepešpannā. Pannā sakarsē eļļu un ātri apcep sagrieztas sēnes (nepārcept!), pievieno sāli, sarkanvīna etiķi, kaltētu sierāboliņu.

Visas sastāvdaļas sajauc, pārslaka ar valriekstu vai trifeļu eļļu, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Salātiem uzber sagrieztu puravu.

 

Recepte – Ineta Grēviņa

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kas ir sierāboliņš un kur tādu var nopirkt?

Draugiem Facebook Twitter Google+