Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. aprīlis, 2014
Drukāt

Karstmaize ar šķiņķi, sieru un tomātu (2)

sviestmaizes

Sastāvdaļas: 2 olas, 150 g šķiņķa, 100 g cieta siera, 50 g sviesta, pētersīļi, tomāts un 10 maizes šķēlītes.

Pagatavošana. Maizes šķēlītēm uzsmērēt sviestu. Pētersīļus smalki sagriezt, pievienot rīvētu sieru un sakultas olas. Visu rūpīgi samaisīt. Uz sasmērētajām maizītēm uzlikt tomāta ripiņas, virsū plānas šķiņķa šķēlītes un visu pārliet ar  iegūto masu. Apcept cepeškrāsnī. Pasniegt karstas maizītes.

Recepte no aktrises Jūlijas Visockas krājumiem

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Karstmaize? Kas tas par kārtējo latviešu valodas neloģisku kropļojumu? Karstmaize ir maize, kas visu laiku ir karsta – ja tā atdziest pēc laika, kā visas pārējās, tad to nevar dēvēt par karstmaizi – pēc šādas loģikas gandrīz visi ēdieni ir jāsauc par karstajiem…

    Agrāk šādas maizītes sauca par grauzdētām siermaizēm – to pagatavošanas tehnoloģija tak pašā pamatā ir tāda pati kā maizei ko angļu valodā dēvē par toast.

    PS Tieši šādu pašu recepti mamma lietoja pirms 20+ gadiem – tiesa gan maizītes bija mazākas un ar kraukšķīgāku virsu, jo tās tika ceptas cepeškrāsnī – šīs, spriežot pēc bildes izskata izskatās ka ir ceptas parastā mikroviļņu krāsnī, kuru laikam tāpat kā pēc loģikas grauzdiņu pārdēvējot par karstmaizi šeit arī dēvē par cepeškrāsni.

Draugiem Facebook Twitter Google+