Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
8. augusts, 2012
Drukāt

Kārtainā ogu un piena želeja (žele Margulis)


Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze

Sastāvdaļas ogu želejai: svaigas vai saldētas upenes, jāņogas un ķirši,
 1 l sulas (ogu vai kompota šķidruma),
 20 g želatīna,
 cukurs,
 kanēlis,
 citrona miziņa.
 Sastāvdaļas piena želejai: 1 l piena,
 20 g želatīna,
 100 g cukura,
 vaniļas cukurs pēc garšas.


 

Kā gatavot?

Sulu kopā ar ogām uzkarsē, pievieno kanēli, rīvētu citrona miziņu, cukuru un pavāra. Atdzesē remdenu un pievieno uzbriedinātu želatīnu (uzbriedina 200 ml auksta ūdens, tad izšķīdina karstā ūdens peldē). Želeju sadala divās daļās: vienu lej stikla traukā (vai vairākās formiņās) un liek leduskapī, bet otru patur siltumā. Gatavo piena želeju. Pienu ar cukuru un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē remdenu, pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa. Pilnīgi atdzisušu pārlej ogu želejas pirmajai kārtai. Kad piena želeja sastingusi, tai pārlej atlikušo ogu želeju. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, līdz želejas masa kļūst blīva un recekļveidīga, taču neļauj tai sasalt. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+