Foto – dgficc.com

Kārtaina zemeņu torte. Franču un itāļu variācija par tēmu “Napoleons” 1

Šī kārtainā torte, angliski saukta par “Milfey” ir franču un itāļu variācija par tik labi zināmo “Napoleonu”. “Milfey” ir vairākslāņains deserts no kārtainās mīklas, biezpiena krēma un ogām, visbiežāk – zemenēm, kazenēm un avenēm, virsu rotājot ar pūdercukuru vai cukura glazūru.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot:

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Lasīt citas ziņas

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 240 grādiem. Uz galda virsmas uzkaisa miltus un uz tās izviļā kārtaino mīklu plānā kārtiņā. Izgriež trīs taisnstūrus 12 cm platumā un 24 cm garumā. Liek uz plāts, kur izklāts pergamenta papīrs. Sadursta ar dakšiņu pāris vietās pa visu mīklas virsmu. Katru cep 10 minūtes, pēc tam atdzesē.

2. Nomazgā zemenes, nosusina ar papīra salveti, noņem kātiņus. Ogas sagriež 1 cm biezumā un apkaisa ar 1-2 tējkarotēm vaniļas cukura.

CITI ŠOBRĪD LASA

Traukā samaisa maskarpones sieru ar saberztu biezpienu un atlikušo vaniļas cukuru, pievieno pūdercukuru.

3. Sagriež katru lielo kārtainās mīklas taisnstūri 4 taisnstūros 6 cm platumā. Krēmu un ogas sadala astoņās vienādās daļās. Katru porciju veido no trīs mīkla kārtām, kuras pilda ar krēmu un ogām. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar pūdercukuru.

Avots: econet.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.