Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. jūnijs, 2015
Drukāt

Kārtaina zemeņu torte. Franču un itāļu variācija par tēmu “Napoleons” (1)

Foto - dgficc.comFoto - dgficc.com
Sastāvdaļas:

400 g svaigu zemeņu
250 g gatavas kārtainās mīklas
150 g Maskarpones siera
240 g krēmīga saberzta biezpiena
1 paciņa vaniļas cukura
2 tējkarotes pūdercukura
kviešu milti apkaisīšanai

Šī kārtainā torte, angliski saukta par “Milfey” ir franču un itāļu variācija par tik labi zināmo “Napoleonu”. “Milfey” ir vairākslāņains deserts no kārtainās mīklas, biezpiena krēma un ogām, visbiežāk – zemenēm, kazenēm un avenēm, virsu rotājot ar pūdercukuru vai cukura glazūru.

Kā gatavot:

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 240 grādiem. Uz galda virsmas uzkaisa miltus un uz tās izviļā kārtaino mīklu plānā kārtiņā. Izgriež trīs taisnstūrus 12 cm platumā un 24 cm garumā. Liek uz plāts, kur izklāts pergamenta papīrs. Sadursta ar dakšiņu pāris vietās pa visu mīklas virsmu. Katru cep 10 minūtes, pēc tam atdzesē.

2. Nomazgā zemenes, nosusina ar papīra salveti, noņem kātiņus. Ogas sagriež 1 cm biezumā un apkaisa ar 1-2 tējkarotēm vaniļas cukura.

Traukā samaisa maskarpones sieru ar saberztu biezpienu un atlikušo vaniļas cukuru, pievieno pūdercukuru.

3. Sagriež katru lielo kārtainās mīklas taisnstūri 4 taisnstūros 6 cm platumā. Krēmu un ogas sadala astoņās vienādās daļās. Katru porciju veido no trīs mīkla kārtām, kuras pilda ar krēmu un ogām. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar pūdercukuru.

Avots: econet.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nu,ļoti nepilnīgi uzrakstīts

Draugiem Facebook Twitter Google+