Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
25. aprīlis, 2014
Drukāt

Kārtainās mīklas kūka ar mocarellas sieru


Recepte3-ak5

Sastāvdaļas. Saldēta kārtainā bezrauga mīkla plāksnēs, kūpināts šķiņķis, mocarellas siers, tomāts, ola, Parmezānas siers. Mērcei: svaigs baziliks, olīveļļa, ķiploki, citrons, ciedru rieksti, sāls, pipari.

Kā gatavot?

Kārtainās mīklas plāksni dala uz pusēm, nedaudz izveltnē, nogriež 1,5 cm platas maliņas. Pamatni apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, virsū, veidojot groziņu, liek nogrieztās maliņas, tās arī apsmērē ar olu. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Pamatni 5 – 7 min cep 200 grādu karstumā. Pilda ar sagrieztu kūpinātu šķiņķi, tomātiem, mocarellas siera ripiņām. Karsē cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust. Pārlej ar bazilika pesto, pārkaisa ar Parmezānas sieru. Pesto gatavo, sablenderējot baziliku, tam pievieno olīveļļu, ķiplokus, pēc garšas citrona sulu, sāli, piparus, cukuru. Beigās pieber ciedru riekstus. Samaisa.

 

Krodziņa “Baziliks” recepte.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+