Foto-say7.info

Kārtainie salāti “Lieldienu ola” 0

Sastāvdaļas – 250 g kūpinātas gaļas, 300 g kartupeļu, 5 novārītas olas, puravs (vai vienkārši sīpols), 150 g burkānu, majonēze, sāls, pipari, augu eļļa. Dekorēšanai izmanto daudzkrāsainu papriku un zaļumus (dilles, pētersīļus).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

Receptē tiek izmantoti cepti kartupeļi, jo tas salātiem piešķir īpašu garšu. Bet, protams, var izmantot vienkārši novārītus kartupeļus. No dotā produktu daudzuma sanāk 6 – 8 porcijas.

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu nomazgā, liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī  180 grādos, līdz tie ir gatavi (apmēram 40 – 50 minūtes). Pēc tam kartupeļus atdzesē, notīra un uz smalkas rīves sarīvē. Olām atsevišķi sarīvē baltumus un dzeltenumus. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, puravu smalki sagriež. Burkānus arī sarīvē uz rīves.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā ar augu eļļu apcep puravu, pievieno burkānus un visu kopā apcep.

Uz šķīvja liek kārtu ar kartupeļiem olas formā. Virsū uzber sāli, piparus un apsmērē ar majonēzi. Liek kārtu ar gaļu, apsmērē ar majonēzi. Uz gaļas kārtas liek rīvētus dzeltenumus, pasāla, apsmērē ar majonēzi. Nākamajā kārtā liek apceptos puravus ar burkāniem, nedaudz apsmērē ar majonēzi. Virsu salātiem noklāj ar olu baltumiem, arī sānus.

No krāsainajiem pipariem izgriež dažādas figūriņas pēc saviem ieskatiem, ar tām rotā salātu virspusi. Apkārt salātiem apber smalki sagrieztas dilles.