Kartupeļu biezzupa ar fenheli 3

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 1 liela fenheļa sakne, 0,5 kg kartupeļu, 1 litrs dārzeņu buljona, 2 sīpoli, 25 grami sviesta, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējkarote sāls, ½ tējkarotes ķimeņu sēklu, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām vai olīveļļa (garnēšanai).

Pagatavošana.

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus, sīki sakapātus ķiplokus un pusi no sāls. Cep, kamēr kļūst mīksti. Pēc tam pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, fenheļa zaļumus, kurus nogriež no sakneņa, ķimeņu sēklas un atlikušo sāli. Gatavo aptuveni 5 minūtes, tad pievieno dārzeņu buljonu. Visu vāra līdz gatavībai, beigām pievienojot sasmalcinātos zaļumus un garšvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu biezzupu, ļauj atdzist un blenderī sakuļ putriņā. Uzsilda un saliek traukos pasniegšanai. Ieliek katrā šķīvī karoti ar jogurtu vai pārslaka ar olīveļļu un pasniedz kopā ar sausiņiem, karstmaizītēm vai franču baltmaizi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.