Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Trešdiena, 7. decembris, 2016
18. septembris, 2015
Drukāt

Kartupeļu bumbiņas ar dārzeņiem un garšaugiem

bumbinas1
Sastāvdaļas

4 porcijām
700 g kartupeļu
Sāls
1 tējkarote ķimeņu
3 burkāni
1 saišķītis pavasara sīpoliņu
2 ēdamkarotes olīveļļas
100 g maltu lazdu riekstu
Pipari
Svaigi rīvēts muskatrieksts
2 olas
30 g miltu
200 ml piena
2 ēdamkarotes kausēta sviesta
3 ēdamkarotes svaigi sakapātu pētersīļu un lociņu
2 cieti vārītas olas
100 g krējuma
Kokosriekstu sviests fritēšanai

Gatavošanas laiks:
apm. 25 minūtes
(jāparedz laiks vārīšanai un cepšanai)
Katrā porcijā apm. 752 kcal/3150 kJ
14 g olbaltumvielu, 46 g tauku, 40 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomazgā un vieglā sālsūdenī kopā ar ķimenēm vāra aptuveni 20 minūtes. Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē, sīpoliņus notīra, nomazgā, nosusina un sagriež ripiņās.

2. Dārzeņus pasutina sakarsētā eļļā. Pievieno lazdu riekstus, pieber piparus un muskatriekstu. Kartupeļus nokāš, ļauj padzist, nomizo un vēl karstus saspiež ar kartupeļu spiedi. Olas sajauc ar miltiem, pievieno kartupeļu masai. Pielej pienu, līdz masa kļūst vijīga. Iecilā dārzeņus.

3. No masas veido bumbiņas, cep friterī zeltaini brūnas. Gatavas liek notecēt uz virtuves dvieļa. Kausētā sviestā apcep garšaugus. Cieti vārītās olas sagriež uz pusēm, dzeltenumu pievieno garšaugiem. Olu baltumus sakapā, iecilā masā. Pievieno krējumu, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Pasniedz ar kartupeļu bumbiņām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+