Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
29. novembris, 2014
Drukāt

Kartupeļu sacepums ar biezpienu

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 8 kartupeļi

• 300 g biezpiena

• 100 g žāvētas gaļas

• 3 ēdamkarotes skābā krējuma

• 4 olas

• Sīpols

• Tējkarote krievu sinepju

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• Tējkarote sāls

(4 porcijas)

Ņem vidējus kartupeļus, nomazgā un ar visu mizu izvāra mīkstus. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu smalki sakapā. Žāvētu gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Trīs olas sakuļ ar dakšiņu un pēc tam samaisa kopā ar biezpienu, sāli, krievu sinepēm un maltiem melnajiem pipariem.

Veidni ietauko ar eļļu un kārtām liek kartupeļus, biezpiena masu un sacepto gaļu ar sīpoliem. Vienu olu sakuļ kopā ar skābo krējumu un uzlej kārtojumam. Dažas kartupeļu šķēlītes var atstāt, ko izlikt kā rotājumu virspusē. Cep +180 °C aptuveni 45 minūtes. Ļoti sātīgs, aromātisks un viegli pagatavojams sacepums.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+