Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
9. jūlijs, 2015
Drukāt

Kartupeļu, tomātu un sīpolu pikantā uzkoda

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs
Sastāvdaļas:

Kartupeļi, tomāti, lillā sīpoli, etiķis, olīveļļa, vīna etiķis, svaiga, liesa cūkgaļa, minerālūdens, majonēze, citrona sula, sāls, malti melnie pipari.

KĀ GATAVOT?

Kartupeļus ar visu mizu vāra gatavus, nomizo, sagriež šķēlēs. Tomātiem izņem mīkstumu un arī tos sagriež šķēlēs. Sīpolu sīki sasmalcina, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno mazliet etiķa, atstāj uz 10 līdz 15 min marinēties. Olīveļļai pievieno mazliet vīna etiķa, citrona sulu, sāli un piparus, šo mērcīti lej pāri kartupeļu, tomātu, sīpolu masai un samaisa. Svaigu cūkgaļu sagriež šķēlēs, aplej ar gāzētu minerālūdeni, pievieno nedaudz majonēzes un citrona sulu. Patur 1 stundu. Cep uz grila. Kartupeļu un tomātu uzkodu var pasniegt ne tikai pie karstajiem gaļas un zivju ēdieniem, bet arī, piemēram, kopā ar apceptu, atdzesētu vītinātu šķiņķi.

 

Gatavoja Skrundas profesionālās vidusskolas skolotāja, pieredzējusi pārtikas tehnoloģe un godu saimniece GUNTA STEPANOVA

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+