Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. decembris, 2014
Drukāt

Kartupeļu un pupiņu veltnīši

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 200 g vārītu kartupeļu masas

• 350 g vārītu pupiņu

• Ola

• 50 g rīvmaizes

• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

• ½–⅔ tējkarotes sāls

(4 porcijas)

Pupiņas samaļ gaļas mašīnā, novārītus kartupeļus sastampā ar stampu. Olai atdala baltumu no dzeltenuma. Pupiņas samaisa ar kartupeļiem, olas dzeltenumu, sāli, sakapātiem pētersīļiem un ar mitrām rokām veido veltnīšus.

Olas baltumu nedaudz sakuļ ar dakšiņu, pievieno ēdamkaroti ūdens. Veltnīšus apviļā olas baltumā, tad rīvmaizē un cep dziļā eļļas peldē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Var pasniegt ar krējumu vai saceptu žāvētu gaļu un sīpoliem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+