Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
27. aprīlis, 2014
Drukāt

Kartupeļu zvaigznītes


kartupelju_zvaigznites2
Sastāvdaļas:

10 kartupeļi, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1,5 ēdamkarotes kviešu miltu, ½ tējkarotes kurkumas, ½ tējkarotes sāls, 1∕3 tējkarotes maltu melno piparu, 1 ķiploka daiviņa.

Kā gatavot?

Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež 5 mm biezās šķēlītēs. Ar formiņu, kuru parasti izmanto piparkūku cepšanā, no kartupeļiem izspiež zvaigznītes (pārpalikumus var izmantot zupai). Kartupeļu zvaigznītes saliek bļodā, aprasina ar eļļu, pārkaisa ar sakapātu ķiploka daiviņu un samaisa. Tad pārkaisa ar miltu maisījumu, kuram pievienota sāls un garšvielas. Izliek uz pannas un cep +180 grādu temperatūrā 10 – 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini. Pasniedz ar krējuma – ķiploku mērcīti.

 

Recepte 4 personām.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+