Foto – Gvido Kajons

Kārums no āboliem
 – ābolu sambuks 0

Kulināre no Ogres Gita Elksne mazbērniem gatavo saldo pēc īstas vecmāmiņu receptes. Ābolu sambuks ir kaut kas līdzīgs uzputenim, tomēr daudz saldāks un tā gatavošanā izmanto olas.

Reklāma
Reklāma

Ābolu sambuks

TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Nepieciešams: 500 – 600 g ābolu, 5 g želatīna, trīs olu baltumi, 80 g cukura, kanēlis

Ābolus bez cukura un ar visām serdēm izcep cepeškrāsnī. Var cept gan veselus, gan ābolu pusītes. Atdzesē un izberž caur smalku sietu. Iegūto ābolu biezeni ieliek putojamā traukā, pievieno olu baltumus, pieber cukuru un saputo. Lai saldo varētu labi saputot, pie olu baltumiem nedrīkst būt klāt pat ne pilītes dzeltenuma, svarīgi arī, lai trauks būtu tīrs, nevis, piemēram, ar putukrējuma paliekām. Lai saldais izdotos viegls un gaisīgs, jāputo vismaz pusstunda. Pēc garšas pievieno kanēli, bet pēc tam saldajā iecilā uzbriedinātu želatīnu un uz pāris stundām ieliek ledusskapī. Pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.