Mobilā versija
+5.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
24. februāris, 2014
Drukāt

Kārums no āboliem
 – ābolu sambuks

Foto - Gvido KajonsFoto - Gvido Kajons

Kulināre no Ogres Gita Elksne mazbērniem gatavo saldo pēc īstas vecmāmiņu receptes. Ābolu sambuks ir kaut kas līdzīgs uzputenim, tomēr daudz saldāks un tā gatavošanā izmanto olas.

Ābolu sambuks

Nepieciešams: 500 – 600 g ābolu, 5 g želatīna, trīs olu baltumi, 80 g cukura, kanēlis

Ābolus bez cukura un ar visām serdēm izcep cepeškrāsnī. Var cept gan veselus, gan ābolu pusītes. Atdzesē un izberž caur smalku sietu. Iegūto ābolu biezeni ieliek putojamā traukā, pievieno olu baltumus, pieber cukuru un saputo. Lai saldo varētu labi saputot, pie olu baltumiem nedrīkst būt klāt pat ne pilītes dzeltenuma, svarīgi arī, lai trauks būtu tīrs, nevis, piemēram, ar putukrējuma paliekām. Lai saldais izdotos viegls un gaisīgs, jāputo vismaz pusstunda. Pēc garšas pievieno kanēli, bet pēc tam saldajā iecilā uzbriedinātu želatīnu un uz pāris stundām ieliek ledusskapī. Pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+