Foto – Shutterstock

Kas jāēd, lai tiktu pie skaista iedeguma un to ilgāk saglabātu 0

Ēdamlietas, kas vairo melanīnu

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas


Pareiza ēdienkarte palīdz zeltainu, skaistu iedegumu un ilgi to saglabāt, atgādina uztura speciālisti.

Par skaistu un vienmērīgu iedegumu sapņo daudzi, tomēr pie tāda tikt nemaz nav tik vienkārši. Pirmkārt, pareizi jāsauļojas, lai negūtu ādas apdegumus, bet otrkārt – tas jāsaglabā pēc iespējas ilgāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šo mērķi sasniegt palīdz dažādi augļi, dārzeņi un ogas.

Lai iegūtu skaistu iedegumu vēlams ēst arbūzus un melones, aprikozes un persikus, mango un kokosriekstus, tāpat arī ķirbjus un kazenes, kas satur īpašas aktīvas vielas, kas palīdz organismam izstrādāt melanīnu – brūno pigmentu.

Iekļaujot ēdienkartē daudz augļu, ne tikai ķermenis kļūs slaidāks, bet arī bez mākslīga iedeguma līdzekļa lietošanas āda ātrāk iegūs vēlamo toni.

Savukārt kukurūza, vīns, kafija, rieksti, šokolāde un sāļi produkti melanīna izstrādāšanos kavē.

Arī burkāni, kuros ir A vitamīns jeb beta karotīns, veicina iedeguma veidošanos. Pirms došanās uz pludmali apēdiet dažus burkānus vai izdzeriet glāzi svaigi spiestas sulas.

Svarīgi ir arī pasargāt ādu no ultravioleto staru kaitīgās iedarbības. Bez īpašu aizsargkrēmu lietošanas noderēs arī 40-50 gramu tomātu dienā un 10-15 gramu olīveļļas.

Ādas stāvoklis tāpat ir atkarīgs no vitamīniem E un C, kas novērš pigmentācijas plankumu veidošanos.

Daudz E vitamīna ir kviešu īgst eļļā, kā arī sojas eļļā, bet C vitamīns – paprikā, zaļajos piparos, mārrutkos, alelsīnos, zemenēs, upenēs un mežrozīšu paaugļos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.