Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
19. maijs, 2014
Drukāt

Kas jāēd, lai tiktu pie skaista iedeguma un to ilgāk saglabātu

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Ēdamlietas, kas vairo melanīnu


Pareiza ēdienkarte palīdz zeltainu, skaistu iedegumu un ilgi to saglabāt, atgādina uztura speciālisti.

Par skaistu un vienmērīgu iedegumu sapņo daudzi, tomēr pie tāda tikt nemaz nav tik vienkārši. Pirmkārt, pareizi jāsauļojas, lai negūtu ādas apdegumus, bet otrkārt – tas jāsaglabā pēc iespējas ilgāk.

Šo mērķi sasniegt palīdz dažādi augļi, dārzeņi un ogas.

Lai iegūtu skaistu iedegumu vēlams ēst arbūzus un melones, aprikozes un persikus, mango un kokosriekstus, tāpat arī ķirbjus un kazenes, kas satur īpašas aktīvas vielas, kas palīdz organismam izstrādāt melanīnu – brūno pigmentu.

Iekļaujot ēdienkartē daudz augļu, ne tikai ķermenis kļūs slaidāks, bet arī bez mākslīga iedeguma līdzekļa lietošanas āda ātrāk iegūs vēlamo toni.

Savukārt kukurūza, vīns, kafija, rieksti, šokolāde un sāļi produkti melanīna izstrādāšanos kavē.

Arī burkāni, kuros ir A vitamīns jeb beta karotīns, veicina iedeguma veidošanos. Pirms došanās uz pludmali apēdiet dažus burkānus vai izdzeriet glāzi svaigi spiestas sulas.

Svarīgi ir arī pasargāt ādu no ultravioleto staru kaitīgās iedarbības. Bez īpašu aizsargkrēmu lietošanas noderēs arī 40-50 gramu tomātu dienā un 10-15 gramu olīveļļas.

Ādas stāvoklis tāpat ir atkarīgs no vitamīniem E un C, kas novērš pigmentācijas plankumu veidošanos.

Daudz E vitamīna ir kviešu īgst eļļā, kā arī sojas eļļā, bet C vitamīns – paprikā, zaļajos piparos, mārrutkos, alelsīnos, zemenēs, upenēs un mežrozīšu paaugļos.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+