Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
13. maijs, 2014
Drukāt

Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja un Pavāru kluba projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” pavasara sezonas ietvaros iepazīstinām lasītājus ar gardām receptēm, kuru sastāvā atrodami pašmāju dabas labumi – zaķskābenes, bisītes un kazas siers. Šoreiz piedāvājam Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko gatavojis restorāna “Academy” šefpavārs Vjačeslavs Novickis.

Nepieciešams (8 porcijām)

150 gr kazas siers

100 gr maskarpones krēmsiers

4 olu dzeltenumi

6 ēdamkarotes cukurs

5 ēdamkarotes cukura sīrupam

200 gr saldais krējums 35%

50 gr kukurūzas pārslas

50 gr lazdu rieksti

1 gab. ananass

piparmētras

50 gr kazenes

40 gr mellenes

30 gr fizālis

1 gab. laims

Cointreau liķieris

15 gr agar-agar

Griljāža

Nomizo ananasu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), ½ ananasa daļu sagriež kubiņos, vāra 10 min. cukura sīrupā. Ananasa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī ( 60 C ) uz 1,5 st.

Izņem ārā, samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.

Ananasu mērce

Sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā. Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablenderē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablendē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.

Kazas siera “Semifreddo”

Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pieliekam klāt Mascarpone un kazas sieru. Blenderē līdz viendabīgai masai.

Atsevišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.

Pirms pasniegšanas izņem semifredo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai kļūst maigāks.

Pasniedz kopā ar ananasu mērci un griljāžu, dekorē ar ogām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+