Kēksiņi
 ar muskatriekstiem 0

Augšai: 40 g kviešu miltu, 20 g maltu auzu pārslu, 35 g cukura, 35 g sviesta, 1∕3 tējkarotes malta muskatrieksta, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pamatnei:

50 g maltu auzu pārslu,

50 g augstākā labuma kviešu miltu,

50 g rupja maluma kviešu miltu,

100 g sviesta,

40 g brūnā cukura,

160 g jogurta bez piedevām,

60 g rozīņu,

3 ēdamkarotes skābā krējuma,

½ tējkarotes cepamā pulvera,

¼ tējkarotes sāls.

Kā gatavot?

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu kēksa augšējo kārtu, mīkstu sviestu sajauc ar auzu pārslām, kviešu miltiem un pārējām sastāvdaļām. Pagatavotās drumstalas noliek malā.

Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas kēksa pamatnei: maltas auzu pārslas, abu veidu kviešu miltus, sāli, cepamo pulveri. Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, jogurtu un skābo krējumu, izmaisa. Pielej miltu maisījumam un kārtīgi izmaisa. Tad liek mīklu kēksu veidnēs, lai tā aizņem tikai 2∕3 daļas, un uzbirdina drumstalas. Cep +180 °C aptuveni 35 minūtes. Kēksus uzreiz neizņem no krāsns, atstāj durtiņas pusvirus, lai lēnām atdziest. Var pasniegt pie rīta tējas vai kafijas vai arī kā saldo ēdienu ar vaniļas saldējuma bumbu, kas vēl pārlieta ar kādu skābenu ievārījumu.

Recepte 12 kēksiņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.