Kēksiņi
 ar muskatriekstiem 0

Augšai: 40 g kviešu miltu, 20 g maltu auzu pārslu, 35 g cukura, 35 g sviesta, 1∕3 tējkarotes malta muskatrieksta, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pamatnei:

50 g maltu auzu pārslu,

50 g augstākā labuma kviešu miltu,

50 g rupja maluma kviešu miltu,

100 g sviesta,

40 g brūnā cukura,

160 g jogurta bez piedevām,

60 g rozīņu,

3 ēdamkarotes skābā krējuma,

½ tējkarotes cepamā pulvera,

¼ tējkarotes sāls.

Kā gatavot?

Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu kēksa augšējo kārtu, mīkstu sviestu sajauc ar auzu pārslām, kviešu miltiem un pārējām sastāvdaļām. Pagatavotās drumstalas noliek malā.

Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas kēksa pamatnei: maltas auzu pārslas, abu veidu kviešu miltus, sāli, cepamo pulveri. Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, jogurtu un skābo krējumu, izmaisa. Pielej miltu maisījumam un kārtīgi izmaisa. Tad liek mīklu kēksu veidnēs, lai tā aizņem tikai 2∕3 daļas, un uzbirdina drumstalas. Cep +180 °C aptuveni 35 minūtes. Kēksus uzreiz neizņem no krāsns, atstāj durtiņas pusvirus, lai lēnām atdziest. Var pasniegt pie rīta tējas vai kafijas vai arī kā saldo ēdienu ar vaniļas saldējuma bumbu, kas vēl pārlieta ar kādu skābenu ievārījumu.

Recepte 12 kēksiņiem.