Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
23. septembris, 2014
Drukāt

Ķiploki virtuves interjerā

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Pirms pāris gadiem draudzene no laukiem atveda varenu saišķi ar ķiplokiem garos kātos. Sākumā tos gribēju aplauzt un salikt grozā, bet tad pamanīju, cik skaisti izskatās baltie kāti ar galviņām.

Mana mākslinieciskā daba ņēma virsroku. Ķiplokus gluži kā puķes sakārtoju skaistās virtuves krūkās. Tie uzglabājas brīnišķīgi.

Visu gadu līdz nākamajai ražai lietoju ķiplociņus, pa vienam kātam izvelkot no krūzes, reizēm pa vienai daiviņai nošķinot no galviņas. Tikko vēl pabeidzu pagājušā gada ražu.

Tagad draugiem lūdzu, lai ķiplokus noteikti ved ar visiem kātiem. Mazliet notīru, sakārtoju.

Agrāk ķiploku galviņas liku gan grozā, gan ledusskapī, bet dažkārt jau ziemā nācās izmest, jo kaut kas tiem nepatika tādā glabāšanas režīmā.

Visa gada garumā patērēju pamatīgu saišķi spēcīgo garšaugu. Nevaru iedomāties gandrīz nevienu zupu, sakņu vai gaļas sautējumu un mērces bez īsi pirms gatavošanas beigām pievienotiem ķiplokiem, kas ēdiena garšas buķeti padara vēl aromātiskāku. Protams, arī veselīgāku.

Un galu galā tie rotā virtuves interjeru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+