Foto – Anda Krauze

Ķiploki virtuves interjerā 0

Pirms pāris gadiem draudzene no laukiem atveda varenu saišķi ar ķiplokiem garos kātos. Sākumā tos gribēju aplauzt un salikt grozā, bet tad pamanīju, cik skaisti izskatās baltie kāti ar galviņām.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Mana mākslinieciskā daba ņēma virsroku. Ķiplokus gluži kā puķes sakārtoju skaistās virtuves krūkās. Tie uzglabājas brīnišķīgi.

Visu gadu līdz nākamajai ražai lietoju ķiplociņus, pa vienam kātam izvelkot no krūzes, reizēm pa vienai daiviņai nošķinot no galviņas. Tikko vēl pabeidzu pagājušā gada ražu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tagad draugiem lūdzu, lai ķiplokus noteikti ved ar visiem kātiem. Mazliet notīru, sakārtoju.

Agrāk ķiploku galviņas liku gan grozā, gan ledusskapī, bet dažkārt jau ziemā nācās izmest, jo kaut kas tiem nepatika tādā glabāšanas režīmā.

Visa gada garumā patērēju pamatīgu saišķi spēcīgo garšaugu. Nevaru iedomāties gandrīz nevienu zupu, sakņu vai gaļas sautējumu un mērces bez īsi pirms gatavošanas beigām pievienotiem ķiplokiem, kas ēdiena garšas buķeti padara vēl aromātiskāku. Protams, arī veselīgāku.

Un galu galā tie rotā virtuves interjeru.