Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
1. oktobris, 2014
Drukāt

Ķiploku ziedu marināde (1)

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Ķiploku ziedu marināde

• 1 kg ķiploku jauno dzinumu

Marinādei

• 1 l ūdens

• 50 g sāls

• 50 g cukura

• Pusglāze 9% galda etiķa

Ķiploku jaunos lak­stus novāc, kad vēl nav nobriedušas sēklu galviņas. Zaļumus nomazgā, sagriež 10 cm garus. Blanšē 1–2 minūtes verdošā ūdenī, atdzesē un notecina lieko ūdeni. Pilda burkās un uzlej verdošu marinādi.

Sterilizē 100 °C temperatūrā puslitra burkas – trīs minūtes, litra burkas – piecas minūtes. Burkas aizvāko un atdzesē.

 

 

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. tas laiks, kad ķiploki ziedēja ir sen garām, kā būtu ar marinētu ķiploku marinēšanas recepti….

Draugiem Facebook Twitter Google+