Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
10. novembris, 2014
Drukāt

Ķirbja viltības: kur likt izspaidas, biezumus

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Gunta Tabore, žurnāla “36,6 °C” galvenās redaktores vietniece:  Katru rītu dzeru dārzeņu sulu, tas dod mundrumu. Taču paliek izspaidas, biezumi. Sāku taujāt, ko citi ar tām dara. Gudra bioloģe ieteica likt biezumus saldētavā, pēc tam izmantot zupā vai sautējumā. Gudra manikīre pastāstīja, ka izspaidas var izžāvēt, pēc tam samalt kafijas dzirnaviņās. Pulveri pa karotei pievieno, vārot putru vai gatavojot salātus. Var sajaukt kopā ar sāli – pirts skrubis gatavs.

Nesen uzzināju, ka ķirbis lieliski papildina sautētus skābus kāpostus. Katlā iemetu divas saujas sagriezta ķirbja. Kad kāposti bija mīksti, ķirbis bija pazudis, izšķīdis, atstājot vien tīkamu toni un labu garšu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+