Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
4. oktobris, 2013
Drukāt

Ķirbju-kanēļa pankūkas. Aikāgaršo recepte

kirbju_kanela_pankukas_2

Riekstu ķirbi parasti izmanto zupām un sautējumiem, tostarp arī svaigām sulām, jo tas satur karotīnu un ir spēcīgs antioksidants.

 

 

Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: 4 cilvēkiem

kirbju_kanela_pankukas_2
Nepieciešams:

Riekstu ķirbis – 500 g
Olas – 2 gab.
Milti – 2 līdz 3 ēdamk.
Cukurs – 1 ēdamk.
Malts kanēlis – 1 ēdamk.
Apelsīni – 1 līdz 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  • Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēskirbju_kanela_pankukas

  • Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas

  • Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls

  • Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas

  • Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas

Aikāgaršo padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+