Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
23. maijs, 2015
Drukāt

Ķirbju kēksiņi – mīksti, maigi un aromātiski

Foto-say7.infoFoto-say7.info

Sastāvdaļas – 300 g nomizota ķirbja, 150 g sviesta, 150 g cukura, 3 olas, citrons, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 200 – 250 g miltu. Pēc vēlēšanās var izmantot – glazūru, šokolādi, ķirbja sēklas.

Pagatavošana.

Ķirbi sarīvē uz vidējas rīves. Ja veidojas daudz sulas, to nolej.

Citronam ar asu nazīti sagriež miziņu strēmelēs. Izspiež sulu no citrona (būs nepieciešams apmēram 50 ml sulas).

Bļodā sviestu saspaida kopā ar cukuru. Pievieno olas, visu samaisa.

Pievieno izspiesto citrona sulu, samaisa. Pievieno citrona miziņas, samaisa.

Pievieno sarīvēto ķirbi, visu kārtīgi samaisa.

Beigās pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.

Mīklu liek formiņās (apmēram 2 – 3 cm augstumā). Cep 180 grādu karstumā 25 – 30 minūtes.

Gatavos kēksiņus var pārliet ar glazūru vai izkausētu šokolādi un pārkaisīt ar ķirbja sēklām.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+