Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
20. februāris, 2013
Drukāt

Ķirbju ravioļi. KONKURSA recepte

Aigas Ozoliņas fotoAigas Ozoliņas foto

Šī ir mūsmāju klasika. Pārbaudīta vērtība. Īpaši labi der tieši februārim, kad sākas ziemā neapēsto ķirbju skaitīšana.

Sastāvdaļas:

(4 personām)
Ravioļu mīklai:
400 gr. milti (augstākā labuma)
3 olas
1 ēdamk. olīveļļa
āķipsniņa sāls

Pildījumam:
250 gr. ķirbja mīkstuma (oranži dzeltena un stingra)
3 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļa
2 ēdamkarotes ar kaudzi svaigais siers
(piemēram, Latvijas „Rasa”, vai „Kārums”)
3 ēdamk. ar kaudzi rīvēta cietā siera
(Parmas – ideāli, var „monterigo” vai tamlīdzīga. Var likt arī mīkstākus sierus – Krievijas, Holandes sieru, arī labi garšo)
Muskatrieksts, sāls, pipari,
timiāns (labi der arī puravs)
1 ola

Pasniegšanai:
rīvēts siers
svaigs pipars (asais)
apcepti žāvētas gaļas gabaliņi
timiāns vai smalki purava gabaliņi

 

Kā gatavot?

1. Gatavo ravioļu mīklu, samīca visas sastāvdaļas viendabīgā masā un liek ledusskapī uz 20-30 min. izstāvēties.
2. Gatavo pildījumu. Ķirbjus nomizo, izņem sēklas, mīkstumu ar visu mizu sagriež 1 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepampannas. Bagātīgi pārkaisa ar ķiplokiem, timiānu, sāli un olīveļļu. Cep 25 – 30 min. 200 grādu temperatūrā.
3. Ķirbjus (atdzesētus) ar visam garšvielām sablendē vai saspaida ar dakšu vienmērīgā masā. Pievieno sieru un garšvielas.
4. Pakaisa uz galda vai kādas citas virsmas miltus un rullē mīklu. Izrullē plānu mīklu (1 mm) un ar glāzi taisa aplīšus. Aplīšu malas nosmērē ar sakultu olu, lai labi līp ciet. Liek aplīšos pildījumu, aizloka un aizspiež malas (jāaizspiež labi, lai vārot nenāk vaļā). Var veidot dažādas ravioļu formas, gan pusaplīšus, gan kvadrātiņus, kā labāk patīk. Ravioļus liek uz bagātīgi miltiem pārkaisītas virsmas vai uz kokvilnas auduma. Mīklas izrullēšanai labi der t.s. pastas mašīnītes. Tas krietni atvieglo mīklas izrullēšanu.
5. Gatavos ravioļus liek vārošā ūdenī un vāra dažas minūtes (kādas 2 – 4 minūtes).
6. Pasniedz pārkaisītus ar sieru, apceptiem žāvētas gaļas gabaliņiem, timiānu vai purava gabaliņiem.

Vislabāk šīs receptes realizācijai izvēlēties dienu, kad ir kādas 3 – 4 stundas brīva laika.

Rezultāts ir ļoti gards un process ir interesants, bet prasa laiku.

Labu apetīti!

Recepti iesūtījusi Aiga Ozoliņa

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+