Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
14. janvāris, 2015
Drukāt

Ķirbju sautējums ar tomātiem un mājas sieru

Foto no "Ziemassvētku avīzes"Foto no "Ziemassvētku avīzes"
Sastāvdaļas:

500 g ķirbja,
300 g tomātu,
300 g mājas siera, piemēram, “Kleo” ritulis,
1/2 tējkarotes sausa ingvera,
1/2 tējkarotes garšvielu maisījuma ar aso piparu,
1/2 tējkarotes sāls, 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas (vai augu eļļas).

Ķirbis ir viens no mūsu senču dārzeņiem, kas labi uzglabājams un no kā pagatavojami veselīgi ēdieni. Veselīgi un ļoti, ļoti garšīgi! Inga jau gadiem gatavo veģetārus ēdienus, tāpēc receptēs nav iekļautas olas.

Foto no "Ziemassvētku avīzes"Foto no "Ziemassvētku avīzes"

Galvenā sastāvdaļa visos ēdienos ir gaišas domas. Tad arī var tapt garšīgi brīnumi. Eļļu uz pannas uzkarsē, tajā ieber garšvielu maisījumu, ingveru un apcep dažas sekundes (lai nepiedeg), pievieno kvadrātiņos sagrieztu ķirbi un tomātus. Cep 15 minūtes.

Pievieno gabaliņos sagrieztu mājas sieru un sāli. Sutina, līdz sautējums mīksts.

 

Recepte no “Ziemassvētku avīzes”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+