Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
25. decembris, 2014
Drukāt

Ķirbju sēklu pesto

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 50 g lobītu ķirbja sēklu

• 50 g svaigu pētersīļu

• 40 g parmezāna siera

• 80 ml olīveļļas

• 1½ ēdamkarotes citrona sulas

• ½ ķiploka daiviņas

• ½ tējkarotes sāls

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Ķirbja sēklas uz pannas apgrauzdē. Kad atdzisušas, tās kopā ar sakapātu ķiploka daiviņas pusīti saberž piestā. Pētersīļus nomazgā, nosusina un arī saberž viendabīgā masā. Pieliek smalki sarīvētu sieru, citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus, olīveļļu un samaisa. Ja gatavo ar blenderi, visas sastāvdaļas, izņemot parmezāna sieru, sablendē viendabīgā masā. Pēc tam pieliek sieru un samaisa. Parmezānu var aizstāt ar Krievijas, Holandes vai līdzīgu sieru.

Vislabāk šo pesto gatavot īsi pirms pasniegšanas, jo, vairākas stundas pastāvot siltumā, tas kļūst tumšāks (ja vajag uzglabāt, jāsapilda burciņā, jāuzlej nedaudz eļļas, lai virspusē veidojas eļļas kārtiņa, jāuzliek vāks un jāglabā ledusskapī).

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+