Foto-Aija Geida

Cepumi “Ķirbju zvaigznītes
” 0

Sastāvdaļas: 180 g kviešu miltu, 1 ēdamkarote kviešu kliju, 1 ēdamkarote augu eļļas, 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu miltu, 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes ķimeņu, 1/3 tējkarotes maltu melno piparu, 70 – 90 g ūdens.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi”
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Miltus sajauc ar klijām, pievieno kafijas dzirnaviņās samaltas ķirbju sēklas, ķimenes, sāli un maltus melnos piparus. Miltu maisījumā ieberž eļļu. Pamazām lej ūdeni un mīca, līdz izveidojas elastīga un viendabīga mīkla. To noliek uz 10 minūtēm atpūsties. Mīklu izrullē 2 – 3 mm biezumā un izspiež zvaigznītes. To virspusi samitrina ar ūdeni un izrotā ar ķirbju sēklām. Cep eļļā, līdz gaiši brūnas, tad ar papīra virtuves dvieli noslauka lieko eļļu. Ķirbju sēklas šiem kraukšķiem dod ļoti patīkamu garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.