Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
3. oktobris, 2014
Drukāt

Cepumi “Ķirbju zvaigznītes
”

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 180 g kviešu miltu, 1 ēdamkarote kviešu kliju, 1 ēdamkarote augu eļļas, 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu miltu, 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes ķimeņu, 1/3 tējkarotes maltu melno piparu, 70 – 90 g ūdens.

 

Kā gatavot?

Miltus sajauc ar klijām, pievieno kafijas dzirnaviņās samaltas ķirbju sēklas, ķimenes, sāli un maltus melnos piparus. Miltu maisījumā ieberž eļļu. Pamazām lej ūdeni un mīca, līdz izveidojas elastīga un viendabīga mīkla. To noliek uz 10 minūtēm atpūsties. Mīklu izrullē 2 – 3 mm biezumā un izspiež zvaigznītes. To virspusi samitrina ar ūdeni un izrotā ar ķirbju sēklām. Cep eļļā, līdz gaiši brūnas, tad ar papīra virtuves dvieli noslauka lieko eļļu. Ķirbju sēklas šiem kraukšķiem dod ļoti patīkamu garšu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+