Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
1. jūlijs, 2013
Drukāt

Ķiršu ievārījums ar citronu


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 1 kg saldo ķiršu bez kauliņiem, 300 g cukura, 4 ēdamkarotes citrona sulas, miziņa no viena vidēja citrona.

 

 

Kā gatavot?

Ķiršus iztīra, ieber katlā un pievieno cukuru, citrona miziņu un sulu. Citrona miziņas nevis sarīvē, bet gan sagriež strēmelītēs, lai vēlāk var izņemt. Katlu ar vāku ieliek uz nakti ledusskapī. No rīta izņem miziņas, sasulojošos ķiršus ielej platā pannā un vāra 45 – 55 minūtes, līdz ievārījums sabiezējis. Tā gatavību var pārbaudīt, ja tējkarote masas, uzlikta uz šķīvja un atdzesēta, ir sarecējusi tā, ka nenopil, pat apgāžot šķīvi otrādi. Šim ievārījumam ir ļoti mazs pievienotā cukura daudzums, tāpēc to ieteicams glabāt ledusskapī un pagrabā likt tikai vēlu rudenī. Ļoti aromātisks, vidēji salds ievārījums ar savādāku garšu. Ja nav vēsas vietas, kur pagaidām to uzglabāt, var sterilizēt – burciņas aizvāko ar metāla vāciņu, pārlej ar ūdeni un karsē katlā aptuveni 20 minūtes, tad apgriež otrādi, lai arī vāciņi nedaudz uzkarst, un lēnām atdzesē. Drīz var dzirdēt, kā vāciņi ar klikšķi pieplok pie burciņām, tad tās var noglabāt pieliekamajā.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+