Foto-Aija Geida

Ķiršu ievārījums ar citronu
 0

Sastāvdaļas: 1 kg saldo ķiršu bez kauliņiem, 300 g cukura, 4 ēdamkarotes citrona sulas, miziņa no viena vidēja citrona.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Ķiršus iztīra, ieber katlā un pievieno cukuru, citrona miziņu un sulu. Citrona miziņas nevis sarīvē, bet gan sagriež strēmelītēs, lai vēlāk var izņemt. Katlu ar vāku ieliek uz nakti ledusskapī. No rīta izņem miziņas, sasulojošos ķiršus ielej platā pannā un vāra 45 – 55 minūtes, līdz ievārījums sabiezējis. Tā gatavību var pārbaudīt, ja tējkarote masas, uzlikta uz šķīvja un atdzesēta, ir sarecējusi tā, ka nenopil, pat apgāžot šķīvi otrādi. Šim ievārījumam ir ļoti mazs pievienotā cukura daudzums, tāpēc to ieteicams glabāt ledusskapī un pagrabā likt tikai vēlu rudenī. Ļoti aromātisks, vidēji salds ievārījums ar savādāku garšu. Ja nav vēsas vietas, kur pagaidām to uzglabāt, var sterilizēt – burciņas aizvāko ar metāla vāciņu, pārlej ar ūdeni un karsē katlā aptuveni 20 minūtes, tad apgriež otrādi, lai arī vāciņi nedaudz uzkarst, un lēnām atdzesē. Drīz var dzirdēt, kā vāciņi ar klikšķi pieplok pie burciņām, tad tās var noglabāt pieliekamajā.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.