Foto-Aija Geida

Ķiršu ievārījums ar vaniļas pāksti 0

 Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 600 g ievārījuma cukura, 1 vaniļas pāksts.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ķiršiem iztīra kauliņus, pievieno cukuru, vaniļas pāksti un sēkliņas un vāra 15 minūtes. Izņem vaniļas pāksti un sapilda tīrās burkās. Iznāk stiprs un ļoti aromātisks ievārījums. Tieši vaniļas pāksts dod mazo asumiņu un patīkamo smaržu! Ja tā nav pieejama, var izmantot vaniļas ekstraktu – uz kilogramu aptuveni vienu ēdamkaroti (ekstrakta, nevis koncentrāta!). Ievārījumam nevajadzētu izmantot ķīmiski sintezēto vanilīnu, jo tas dod rūgtu piegaršu.

 

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.