Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
5. augusts, 2015
Drukāt

FOTORECEPTE: Ķiršu pīrāgs (3)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

Mīklai

• 400 g kviešu miltu

• 200 ml kefīra

• 180 g sviesta

• ¾ tējkarotes sodas

• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

• Šķipsniņa sāls

Pildījumam

• 600 g lielu ķiršu

• 100 g cukura

Pagatavošana

Sastāvdaļu daudzums domāts apaļai 28 cm diametra veidnei. Bļodā kviešu miltus sajauc ar sodu, sāli un vaniļas cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un saberž ar miltiem. Pamazām lej klāt kefīru un mīca – mīklai jābūt maigai, mīkstai, bet nedrīkst lipt pie rokām. Atkarībā no miltu kvalitātes var būt nepieciešams pievienot vēl nedaudz miltu. Ļauj mīklai 20 minūtes atpūsties.

 

 

 

 

 

 

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Malacis -Aija! Paldies par idejām un brīnišķīgajām receptēm!

  2. Interesanta recepte, bet vai tiešām jācep tikai +90 grādos? Baidos, ka zeltaini brūnu šādā temperatūrā nevarēs dabūt. Un kurā brīdī jālipina? Pēc cepšanas?!

    • Piekrītu, 90 grādos vispār nekas vēl nesāk cepties:), bet recepte tiešām interesanta un varētu būt garšīga, ja salipinātu pirms cepšanas 190 grādu temperatūrā.

Draugiem Facebook Twitter Google+