Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
28. jūnijs, 2014
Drukāt

Ķiršu sabajons

KirsuSabajons

Sastāvdaļas: (1 porcijai) Olas dzeltenums, 1/2 čaumalas cukura, divas 1/2 čaumalas šampanieša vai baltvīna, saldais krējums, ķirši, zemenes vai citas ogas.

 

Kā gatavot?

Saputo saldo krējumu. Olas dzeltenumam pievieno pusčaumalu cukura, divas pusčaumalas šampanieša vai baltvīna un, karsējot ūdens peldē, puto, līdz masa kļūst stingra un gaisīga, atdzesē, sajauc ar saldo krējumu. Sabajona mērcīti lej karstumizturīgā trauciņā un tajā glīti kārto ogas – ķiršus, zemenes vai citas. Lai virspuse kļūtu viegli brūna, trauciņu trīs minūtes patur sakarsētā cepeškrāsnī. Ķiršus pa vienam ņem aiz kātiņa un, mērcējot sabajona mērcītē, liek mutē. Vasarīgs našķis gatavs!

 

“Botanica cafe” līdzīpašnieka un šefpavāra Heinriha Erharda recepte.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+