Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
7. oktobris, 2013
Drukāt

Kišs jeb sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu. Aikāgaršo recepte

kirbis2

Publicitātes foto

Pagatavošana laiks: 1 h
Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Mīklas pamatnei: Milti – 220 gki
Sviests – 125 g
Cukurs – 1 ēdamk.
Sāls – 1 tējk.
Auksts ūdens – 60 ml

Pildījumam:

  • Riekstu ķirbis – 400 g
  • Bekons – 4 šķēles
  • Olas – 3 gab.
  • Piens – 200 g
  • Skābs krējums – 120 ml
  • Sviests – 1 ēdamk.
  • Ķiploki – 3 daivas
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Malts muskatrieksts – šķipsniņa
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  • Miltus sajauc ar cukuru un sāli
  • Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas
  • Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet ūdens
  • Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes
  • Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs
  • Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā kiša pamatnē
  • Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu
  • Visu samaisi un pārlej kiša pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes
  • Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs

Aikāgaršo padoms:

Izmēģini pagatavot kišu, kas pildīts ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+