Praktiski
Receptes

Klasiskā lazanja. Tavam superrecepšu krājumam! 16

Sastāvdaļas
4 porcijām
1 sīpols
1 burkāns
2 ēdamkarotes olīveļļas
400 g jauktas maltās gaļas
1 tējkarote kaltēta timiāna
800 g konservētu tomātu
Sāls, pipari
2 ēdamkarotes sviesta
4 ēdamkarotes miltu
500 ml gaļas buljona
150 ml piena
500 g lazanjas plākšņu (bez mērcēšanas)
300 g rīvēta parmezāna siera
Sviests formas ieziešanai

Pagatavošana.

1. Sīpolu nomizo un sakapā, burkānu nomazgā, nomizo, sagriež ripiņās, visu pasautē sakarsētā eļļā. Pievieno malto gaļu, maisot visu apcep. Pārkaisa ar timiānu, pieliek tomātus, pieber sāli un piparus.

2. Sviestā apcep miltus, pielej gaļas buljonu. Vāra līdz sabiezēšanai, tad pielej pienu un pieber garšvielas. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.

3. Ietaukotā cepešpannā ielej nedaudz mērces, ieklāj vienu kārtu lazanjas plākšņu, uz tām liek maltās gaļas kārtu. Pārkaisa ar daļu sarīvētā parmesana siera. Liek vēl vienu kārtu lazanjas plākšņu, atkal malto gaļu, atkārto, līdz izlietoti visi sagatavotie produkti, pārkaisa ar sieru. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes.

Saistītie raksti
LA.lv