Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. maijs, 2014
Drukāt

Klasiskā soļanka ar brieža gaļas desiņām 

Daina Bušmaņa fotoDaina Bušmaņa foto

SASTĀVDAĻAS Sīpoli, burkāni, brieža gaļas Krakovas desiņas, brieža gaļas cīsiņi, cūkas speķis ar liesumu, brieža stobra kaulu buljons (var iegādāties ”Desa&Co”) vai brieža gaļas buljons, kartupeļi, tomātu pasta, marinēti gurķi, sāls, malti melnie pipari, lauru lapas, smaržīgie pipari, dilles, pētersīļi, lociņi, citrons, krējums, olīvas.

KĀ GATAVOT? Pannā apcep sakapātus sīpolus un sarīvētus burkānus. Citā pannā apcep ripiņās sagrieztas brieža gaļas Krakovas desiņas, cīsiņus un cūkas speķi ar liesumu. Pēc tam sīpolus un burkānus sajauc ar apceptajām desiņām un speķi, liek katlā, kur jau ieliets buljons un nedaudz ūdens. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas, smaržīgos piparus. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, liek klāt rīvētus marinētos gurķus un uz pannas 2 – 3 min. izkarsētu tomātu pastu. Vēl brīdi pavāra. Pēc garšas pieber sāli un maltus melnos piparus. Šķīvī pievieno sakapātas dilles, pētersīļus un lociņus, citrona šķēlīti, krējumu un olīvas.

 

Gatavoja meža un lauku labumu veikalu un bistro ”Desa&Co” veikala vadītājs un šefpavārs MIKUS MAURIŅŠ

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+