Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
2. jūlijs, 2013
Drukāt

Klasiskais
 ķiršu ievārījums

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 800 – 900 g baltā cukura.

 

 

Kā gatavot?

Ķiršiem izņem kauliņus un ogas nosver, lai varētu aprēķināt nepieciešamo cukura daudzumu. Tad apkaisa ar cukuru un patur 3 – 4 stundas, kamēr izdalās sula. Šogad ķirši nav tik sulīgi, jo bija liels karstums, bet, ja izdalās daudz sīrupa, var daļu noliet un izmantot limonādēm, tad ievārījums sanāk biezāks. Sacukurotās ogas liek katliņā ar biezu apakšu un, nepārtraukti maisot, vāra uz straujas uguns, kamēr parādās pirmais burbulis. Tad uz minimālas uguns vāra 40 – 45 minūtes, līdz ievārījuma piles, uzliktas uz šķīvīša, pēc pāris minūtēm sarec. Noņem putas un salej tīrās burkās.

 

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+