Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. novembris, 2014
Drukāt

Klasisks biezpiena sacepums mūsdienīgā versijā. Recepte ar brīvdienu garšu (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

Biezpiens - 500 g
Krējums - 5 ēdamkarotes
Mannas putraimi - 2 ēdamkarotes
Olas -1-3
Cukurs - 3 ēdamkarotes
Vaniļas cukurs - 1 tējkarote
Rozīnes - 50 г,
Saldrējuma sviests - 1 ēdamkarote (cepamās formas ieziešanai)
Škipsniņa sāls

Tuvojas garās svētku brīvdienas un pašiverēt virtuvē laika pietiks pat pašiem aizņemtākajiem darbarūķiem. Piedāvājam recepti no sērijas “viss jaunais ir kārtīgi aizmirsts vecais” – biezpiena sacepumu var variēt, pievienojot riekstus un žāvētus augļus, rotājot ar svaigām vai konservētām ogām un augļu gabaliņiem.

Pagatavošana

Rozīnes noskalo, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.

Citā bļodiņā ieber mannas putraimus, pievieno krējumu (3 ēdamkarotes) un samaisa.

Atstāj piebriest uz 30 minūtēm (var arī ilgāk).

Biezpienu izrīvē caur sietiņu (var arī izmalt gaļas maļamajā mašīnā vai sablendēt).

Pievieno piebriedušos mannas putraimus ar krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un olas. Kārtīgi biezpiena masu (var sakult ar mikseri vai blenderi , lai iegūtu viendabīgu masu).

Nolej ūdeni no rozīnēm, un tās nosusina.

Pieliek rozīnes biezpiena masai un samaisa.

Padoms. Pēc vēlēšanās biezpiena sacepumam var piešķirt vieglu citrona aromātu. Lai to panāktu, biezpiena masai pievieno tējkaroti citrona miziņas un piespiež nedaudz citrona sulas.
Formu ieziež ar sviestu (var arī apbārsīt ar mannas putraimiem), liek iekšā biezpiena masu un izlīdzina.

Virsu pārziež ar skābo krējumu (2 ēdamkarotes).

Cep 40-45 minūtes cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°C grādiem.

Sacepumu pasniedz atdzesētu.

Pasniedzot biezpiena sacepumu var pārliet ar skābu krējumu, iebiezinātu pienu, ievārījumu, medu, ogu mērcēm vai ko citu pēc vēlēšanās.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Sanāca gardi!

Draugiem Facebook Twitter Google+