Mobilā versija
Brīdinājums +2.1°C
Evelīna, Mētra, Aurēlija
Svētdiena, 26. februāris, 2017
31. augusts, 2015
Drukāt

Klāt pārtikas izstāde “Riga Food 2015”

Foto - LETAFoto - LETA

Deserts preses konferencē, kurā informē par izstādi "Riga Food 2015", pavāru un bārmeņu konkursiem, Gastronomijas festivālu un citiem jaunumiem.

Ķīpsalas izstāžu centrā no 2. līdz 5. septembrim divdesmito reizi notiks starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2015”, kas, cita starpā, piedāvās arī daudzus jaunumus.

Aizvadītās nedēļas vidū dalībai izstādē bija pieteikušies 682 dalībnieki no 37 valstīm, tostarp 321 Latvijas ražotājs, 126 Latvijas pārtikas produktu importētāji un 238 citu valstu firmas. Būs arī 15 nacionālie stendi, tostarp pirmo reizi Indijas nacionālais stends. “Riga Food” projekta vadītājs Rolands Nežborts vērš uzmanību, ka pieteikušos Indijas firmu daudzums – 44 – vien nedaudz atpaliek no Lietuvu pārstāvošo firmu skaita, to izstādē būs vismaz 47. Trešo gadu pēc kārtas mazie uzņēmumi – aptuveni 100 – piedalīsies novadu stendos. Daina Saktiņa, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta izstāžu projektu vadītāja, teic, ka pirms trīs gadiem Zemkopības ministrijas līdzfinansētajā Latvijas nacionālajā stendā bija 14, šajā izstādē būs 24 dalībnieki. “Būs pārstāvētas visas ražošanas nozares. Vismaz 85 procenti no dalībniekiem tālāk darbojas arī citās valstīs. Savukārt novadu stendos būs aptuveni 120 ražotāji, tostarp lielākā daļa no viņiem izstādē piedalās jau trešo gadu,” tā D. Saktiņa.

Savukārt Latvijas Tehnoloģiskā centra (LTC) stendā varēs uzzināt visu par inovāciju. “Stāstīsim, kur un kā saņemt atbalstu inovācijai, skaidrosim inovācijas specifiku pārtikas nozarē, būs apskatāmi un nogaršojami jauni pārtikas produkti,” tā LTC projektu vadītāja Dzintra Švarcbaha. LTC stendā ikviens izstādes apmeklētājs varēs arī mērīt ķermeņa temperatūru, noteikt muskuļu masu, vielmaiņas ātrumu un citus fizisko veselību raksturojošos rādītājus. LTC izstādes laikā uzņēmējiem arī rīko kontaktbiržu ar kolēģiem no citām valstīm, kā arī semināru par intelektuālā īpašuma aizsardzību pārtikas nozarē Āzijas tirgos.

“Riga Food” izstādi atklās Gastronomijas festivāls, kas no 26. augusta līdz 6. septembrim gardēžus priecēs ar īpašām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un cenas atlaidēm visā Latvijā. Vairāk informācijas izstāžu rīkotāja “BT1” mājas vietnē.

Baltijas valstu lielākajā pārtikas izstādē noteiks arī Latvijā labāko ražoto pienu, piena dzērienus, svaigo sieru, krējumu, biezpienu un 2014./2015. gada jauno piena produktu. Notiks konkurss “Izstādes “Riga Food 2015″ iepakojums nr. 1”, pavāri sacentīsies par Latvijas šā gada labākā pavāra un pavārzeļļa titulu, bārmeņi noskaidros labāko bezalkoholisko kokteiļu gatavotāju un kafijas bārmeni (baristu).

Pievienot komentāru

Slimība pārvarēta, atveseļojamies. ES vērtē Latvijas ekonomiku (4)Latvija pēdējos gados pieredzējusi vāju ekonomikas izaugsmi, ekonomiskās nenoteiktības un ES fondu krituma dēļ, bet īstermiņa prognozes ir pozitīvākas, teikts Eiropas Komisijas vērtējumā par finansiālo, ekonomisko un sociālo situāciju dalībvalstīs.
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+