Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
3. jūnijs, 2016
Drukāt

Ko pagatavot no “Rūdolfa” gardumiem? Ilze Jurkāne ciemojas ražotnē un piedāvā receptes

1. Labākais bērniem – Rūdolfa mammas gardumi

1no9
Publicitātes fotoPublicitātes foto

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

Cik jauks stāsts! Mammai piedzima mazais Rūdolfiņš, un viņa domāja: “Ar ko vislabāk būtu bērnu barot tad, kad būs jāsāk dot vēl kaut kas cits bez mātes piena?” Izskatījusi piedāvājumu veikalos, viņa konstatēja, ka Latvijā bērnu pārtika netiek ražota. Vēloties dot Rūdolfam ekoloģisku un dabisku ēdienu bez piedevām un konservantiem, ar lielu mīlestību un izdomu, Egija Martinsone sāka pati gatavot biezeņus mazajam Rūdolfam. Pēc laika viņa saprata, ka tie varētu patikt arī citiem bērniem Latvijā. Tā 2010. gada septembrī radās bērnu pārtikas zīmols Rūdolfs, nodibinot Lat Eko Food.

Sākumā bija tikai biezeņi, kurus gatavoja cita uzņēmuma telpās, jo pašiem vēl nebija savas ražotnes. Bet jau 2014. gada oktobrī tika atklāta ražotne Ādažos, kur pēc nedaudz vairāk nekā gada ražojumu klāsts tika papildināts ar produktiem arī pieaugušiem – sulām un ievārījumiem. Patlaban uzņēmuma portfelī ir jau vairāk nekā 70 produktu. Iepriecina arī tas, ka ne tikai Latvijas bērni un iedzīvotāji bauda šos labumus, – tie ir pieejami vairākās citās pasaules valstīs. Rūdolfs ir pazīstams gan kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā, gan arī Polijā, Čehijā, Maurīcijas salās, Indijā, gan tālajās arābu valstīs – Arābu Emirātos, Kuveitā, Katarā un Saūda Arābijā. Lai piesaistītu jaunus sadarbības partnerus un klientus un iekarotu jaunus tirgus, Egija ar kolēģiem regulāri brauc uz starptautiskām izstādēm.

Tas viss izklausās gandrīz neticami. Taču tam pamatā ir smags, nopietns, zinātnē balstīts darbs. Kā arī vērā ņemami līdzekļi, kas ir ieguldīti, lai īstenotu šo veiksmes stāstu. Tad, lūk, stāsts par šo darbu, ticību un uzdrīkstēšanos.

  1. Labākais bērniem – Rūdolfa mammas gardumi
  2. Nopietns darbs un ieguldījumi
  3. Produkts ar vairākām godalgām
  4. Dārzeņu un augļu iepirkšana un pārstrāde
  5. Laboratorija – pārbaudei un eksperimentiem
  6. Makaroni ar vistas fileju un mērci
  7. Fiksā pica - īpaši garšos bērniem
  8. Saldie groziņi
  9. Saldējuma kokteiļi

Pievienot komentāru

No bezdarbnieka par uzņēmēju. Šūšanas ateljē īpašnieces Karīnas pieredze (1)Karīna Šveicare bija biroja vadītāja kādā uzņēmumā, bet... kā tas mēdz notikt, pērn palika bez darba. Pirmais ceļš, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu – reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ar obligāto informācijas noklausīšanos.
Gribi audzēt savas vistiņas, bet nezini kā sākt? Dzērbeniete Daina Šmite dalās pieredzēVistas grib audzēt arvien vairāk cilvēku, taču trūkst zināšanu, ar ko sākt. – Tas nemaz nav grūti, jo vistas ir visvienkāršāk turamie mājputni. Balva par pūlēm – olas, gaļa un mēslojums, – iedrošina dzērbeniete DAINA ŠMITE.
Gāze būs lētāka, piegāde dārgāka? (5)Atvērtā tirgū dabasgāzes rēķins būs vienkāršāks nekā elektroenerģijas rēķins
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+