Mobilā versija
+16.6°C
Ausma, Ausmis, Ingūna, Inguna, Inguns
Pirmdiena, 26. jūnijs, 2017
22. septembris, 2013
Drukāt

Kolrābju pankūkas

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 250 g nomizota kolrābja, 180 g kartupeļu, 1 ola, 55 g kviešu miltu, 2 – 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

 

Kā gatavot?

Kolrābju sagriež kubiņos, kartupeļus tāpat. Pannā ielej puslitru ūdeni, saliek abus dārzeņus un uz lēnas uguns sutina, līdz mīksti. Tad nokāš sietiņā, lai nav lieka ūdens, un nedaudz atdzesē. Saspaida ar dakšiņu un iemaisa zaļumus. Tad pievieno olu, kviešu miltus, sāli un piparus. Rūpīgi izmaisa.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un cep apaļas pankūkas. Iznāk ļoti gardas, kolrābja garšu tikpat kā nejūt! Ja gatavotu tikai no kolrābja, iznāktu stiprākas, asākas, bet šādas ir maigas, aromātiskas, ar brīnišķīgiem garšas akcentiem, ko dod pētersīļu lapiņas.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+