Konkurss “Atklāj pasaules garšas!”
 1

Gaļa ir neatņemama sastāvdaļa visu Eiropas tautu nacionālajās ēdienkartēs. Gadsimtiem ilgi glabātas receptes, īpašas gatavošanas metodes un tradīcijas daudzus gaļas ēdienus pat padarījušas par daļu no valstu vizītkartes.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Līdz 6. novembrim gardēžiem un tiem, kuri labprāt eksperimentē ar jaunām garšām, iespējams nobaudīt dažādus gaļas gardumus no visas Eiropas lielākajos “Maxima” veikalos, pie viena uzzinot arī to, kā atšķiras prosciutto no jamon, cik ilgi tiek nogatavināts salami, kas ir foie gras, kā arī vēl citus interesantus faktus par Eiropas gaļas gatavošanas ieražām.

“Latvijas Avīze” sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Maxima” aicina lasītājus iepazīt tuvāk Eiropas bagātīgās gaļas gatavošanas tradīcijas, piedaloties konkursā un rodot atbildes uz jautājumiem. Lai atbildētu pēc iespējas precīzāk, aicinām ieskatīties interneta vietnē www.maxima.lv!

CITI ŠOBRĪD LASA

Atbildes lūdzam sūtīt “Latvijas Avīzes” redakcijai (Dzirnavu iela 21, Rīga, LV-1010) līdz 4. novembrim (pasta zīmogs) vai elektroniski pa e-pasta adresi [email protected] līdz 4. novembrim ar norādi “Atklāj pasaules garšas!”. Lūdzam norādīt arī savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju – ar uzvarētājiem “Maxima” pārstāvji sazināsies personīgi.

No visiem pareizo atbilžu autoriem tiks izlozēti trīs uzvarētāji, kuri savā īpašumā iegūs bagātīgus gaļas gardumu grozus no lielveikalu tīkla “Maxima”.

Jautājumi


1. Kur tiek gatavots oriģinālais prosciutto šķiņķis?

Lombardijas reģionā, Itālijā

Parmas reģionā, Itālijā

Katalonijas apgabalā, Spānijā

2. Viena no populārākajām Spānijas gaļas delikatesēm ir jamon serrano. Ko šis nosaukums nozīmē latviešu valodā?

Karsti kūpināts šķiņķis

Sarkanais šķiņķis

Kalnu šķiņķis

Kas galvenokārt veido Ibērijas melno cūku ēdienkarti (no šo cūku gaļas tiek gatavots Iberico vītinātais 
šķiņķis)?

Persiki

Ozolzīles un zāle

Kastaņi un lapas

4.Ko tulkojumā no franču valodas nozīmē foie gras?

Zosu aknas

Pīļu aknas

Taukās aknas

5. Beļģijā par nacionālo delikatesi tiek uzskatītas dažādas izsmalcinātas pastētes. Kurā brīdī ēdienreizes laikā pastēte tiek tradicionāli likta galdā?

Mielasta sākumā

Mielasta vidū

Pēc mielasta

6. Cik žāvētās, vītinātās, kūpinātās un nogatavinātās gaļas veidi pieejami “Maxima” veikalos gaļas sortimenta dienās?

400

600

800

7. Kurš ir Eiropā populārākais (visvairāk pārdotais) šķiņķa veids?

Prosciutto

Jamon

Švarcvaldes šķiņķis