Konservētas skābenes ar zaļumiem. Pārbaudīta recepte 0

“Pēc lielajiem lietiem labi saaugušas skābenes. Iesakiet, lūdzu, kādu konservēšanas recepti, vēlams, kopā ar citiem zaļumiem, lai ziemā zupai nekas nav jāpievieno papildus!” 
N. Bērziņa Ikšķilē

Reklāma
Reklāma

 

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Skābenes ziemai visvieglāk ir salikt maisiņos un sasaldēt, tad nav ne jāsterilizē, ne jāgriež, vien jānomazgā un jānotecina liekais ūdens. Kad tās sasalušas, pašas salūzt gabaliņos. Bet ir cilvēki, kam ziemā nepatīk šādas skābeņu zupas garša, tāpēc daudzi joprojām noņemas ar konservēšanu. Jāatzīst vien ir, ka saldētam produktam ir mazliet savādāka garša nekā karsētam.

Piedāvājam pārbaudītu skābeņu konservēšanas recepti kopā ar zaļumiem (četrām puslitra burciņām):

• 1,5 kg svaigu skābeņu,

• 300 g maurlociņu,

• 25 g diļļu,

• 25 g pētersīļu lapu,

• 50 g sāls,

• 600 g ūdens.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skābenes nomazgā, notecina lieko ūdeni un rupji sagriež uz dēlīša. Smalki sagriež zaļumus un samaisa kopā ar skābenēm. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli un aplej skābenes. Liek tīrās burciņās un sterilizē +85 °C aptuveni 20 minūtes (laiks rēķināts puslitra burciņām).

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.