Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
9. septembris, 2015
Drukāt

Krāsnī cepta jēra karbonāde ar burkānu gratīnu

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze
Sastāvdaļas:

(2 personām)

• 300 g jēra karbonādes ar kauliņu

• 200 g jēra šķiņķa steika

• 300 g krāsaino burkānu

• 200 g parasto burkānu

• 100 g šitaki sēņu

• 200 ml saldā krējuma

• 60 g cietā siera

• 40 g sviesta

• 60 ml olīveļļas

• 400 g pīļu tauku

• 30 g ingvera

• Rozmarīna zariņš

• 3 daiviņas ķiploka

• Sāls

• Pipari

• Kreses

Jēra šķiņķi sagriež uz pusēm, uzkaisa sāli un piparus, liek pīļu taukos, pievieno vienu ķiploka daiviņu, rozmarīnu, apsedz ar foliju, liek krāsnī un cep trīs stundas +100 °C temperatūrā, kamēr gaļa mīksta.

Jēra karbonādi ar kauliņu sagriež porcijās, uzkaisa sāli un piparus, sakapātu rozmarīnu un aprauj uz sakarsētas pannas. Pēc tam liek cepeškrāsnī un 5 minūtes turpina cept +180 °C temperatūrā.

Parastos burkānus nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno ingveru, ūdeni un vāra, kamēr mīksti. Tad liek blenderī, pievieno sviestu un sāli, sablendē un izberž caur sietu.

Saldajam krējumam pieliek ķiploku, rozmarīnu, sāli, piparus un uzvāra.

Krāsainos burkānus vāra sālsūdenī, kamēr mīksti. Sagriež plāni un kārto veidnē, starp kārtām lejot savārīto krējumu un sieru. Cep cepeškrāsnī +200 °C desmit minūtes.

Šitaki sēnes apcep olīveļļā, pievieno ķiploku un timiānu.

Uz šķīvja kārto jēra karbonādi ar kauliņu, jēra šķiņķi, burkānu biezeni (gratīnu), ceptās sēnes, dekorē ar kresēm.

 

Piedāvā restorāna “Neiburgs” pavārs Linards Davļetšins

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+