Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
28. maijs, 2012
Drukāt

Krāsnī cepti kartupeļi ar malto gaļu. KONKURSA recepte

kartupeli3

Mana recepte ļoti vienkārša: nomizoti un ripās sagriezti kartupeļi, sagriezti sīpoli – kā sanāk, malta cūkgaļa, var izmantot arī vistas vai tītara gaļu, jo gaļai jau jābūt gatavai reizē ar kartupeļiem. Un skābais krējums, arī sāls un, pēc ēdāju gaumes – garšvielas.

Mums ir izejvielu nosaukumi, bet daudzumu izvēlas katra ģimene pēc savas rocības, galvenais, – cik daudz gaļas var atļauties.

 

Kā gatavot?

Vajadzīga 10 cm augsta panna, diametrs atkarīgs no ēdāju skaita – jo vairāk karošu turētāju, jo lielāka. Protams, vajadzīga cepeškrāsns. Man, kā jau laukos, ir ar malku kurināma krāsns. Pats galvenais – pannas dibenā 3 cm augstumā liek kartupeļus, tad malto gaļu, cik nu var atļauties, sīpolus – tik, lai pārklātu gaļu, un atkal kartupeļus.

Sāli un garšvielas nedaudz uzber uz gaļas, pārējo samaisa ar kartupeļiem un uzber virsū sīpoliem.

Pēdējais akcents – to visu pārklāj ar krējumu, tas atkal jāizvēlas, cik treknu var atļauties.

Ja gaļa nav trekna un krējums arī, nedaudz jāuzlej ūdens. Cepšanas ilgums ir jānoskaidro, cik karsta cepeškrāsns un cik liela panna.

Gatavās vakariņas ir ļoti garšīgas.Šo vakariņu gatavošanu piespieda laika trūkums, pēc pusdienas govju slaukšanas atpūtai skatījos seriālu un šo laiku izmantoju kartupeļu tīrīšanai un sagriešanai, arī sīpoli tika nomizoti un reizē ar Arseriāla varoņiem nobirdināta asara.

Maltā gaļas porcija no rīta izņemta no saldētavas/ pašu ruksīša/, ja tur vakkums, tad no bodes. Krējums, protams, mājas un trekns. Pēc vakara slaukšanas, stāvēt pie plīts un cept kotletes nebija laika, bija jāmazgā slaukšanas aparāti, jāsilda biezpiens un darba bez gala, kā jau laukos “darba daudz”. Tā radās ideja vakariņas gatavot cepeškrāsnī.

 

Ar cieņu Dzintra Lezdiņa no Jērcēniem

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+