Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
1. maijs, 2014
Drukāt

Krāsnī cepti kartupeļi: mundierī un ar pikantu pildījumu (1)

Foto: shutterstockFoto: shutterstock

Divi lieli, miltaini kartupeļi (vēlams, bioloģiski audzēti)
Olīveļļa
Vidēji rupja maluma jūras sāls

Pildījumam
2 auksti kūpinātas zivs filejas pēc izvēles (piemēram, skumbrija)
Tējkarote sakapātu pētersīļu
Krietna sauja sarīvēta cietā siera (čedars vai līdzīgs)
Tējkarote mārrutku vai sinepju
2 lielas ēdamkarotes sviesta
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Kārtīgi nomazgā kartupeļus, nosusina un pāris vietās sadursta ar dakšiņu. Ar olīveļļā samērcētām rokām ieziež kartupeļus no visām pusēm, tad pārbārsta ar jūras sāli.

Uz restēm cep 75-90 minūtes, atkarībā no kartupeļa izmēra. Gataviem kartupeļiem jābūt zeltaini brūniem un kraukšķīgiem ārpusē, taču, ar pirkstu piespiežot, nedaudz jāpadodas.

Var pasniegt, pārgrieztus uz pusēm, virsū dāsni uzliekot sālītu sviestu.

Pildījumam kartupeļus iegriež krustveidā – tā, lai ar karoti varētu izņemt cepto mīkstumu.

Traukā sajauc ar sablendētu zivi un sakapātajiem zaļumiem, pievieno 3/4 siera, mārrutkus / sinepes un sviestu, un sajauc. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un nedaudz melno piparu.

Pildījumu saliek atpakaļ apceptajā garoziņā (tā nu ir vairāk, tādēļ veidosies “jumtiņš”). Pārkaisa ar atlikušo sieru. Krāsnī grila režīmā cep, kamēr siers izkusis.

Ja vēlas, pasniedzot rotā ar zaļumiem.

Tulkots no bbcfood.co.uk

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Manuprāt sāli nevajag , jo ir siers , sviests,mārrutki un sinepes , nu ļoti pārsātināti kartupeļi un nav saprotams kāpēc tikai divi uz šo pildījumu ?????

Draugiem Facebook Twitter Google+